7 טיפים לבחירת מערכת חימום תת רצפתי שתתאים לצרכים שלכם

אם אתם בדרך למערכת חימום תת רצפתי חשמלי בשיפוץ הבית הבא שלכם, אז נחתתם במקום הנכון. כתבנו עבורכם את '7 טיפים חשובים לפני שקונים חימום תת רצפתי חשמלי' כדי שתהיו סגורים על הכל לפני שאתם מוציאים את הכסף שלכם.

בבלוג הזה נדבר על הכל – מהמערכת הכי מתאימה לפרויקט שלכם ועד מי צריך להתקין אותה. 

הכתבה הזאת תיקח לכם פחות מחמש דקות לקרוא.

  1. הרצפה התחתונה משנה

אתם אולי שואלים את עצמכם, "מה זה משנה?", אבל זה אחד הדברים הכי חשובים שיעזרו לשפר את הביצועים של מערכת החימום התת רצפתי שלכם.

בעיקרון, סוג הרצפה התחתונה שיש לכם יקבע איזה סוג לוח בידוד אתם צריכים. לדוגמה, בשביל רצפת בטון ושכבת מלט, אנחנו ממליצים על לוחות בידוד לא מצופים, ולרצפת עץ יש לוחות בידוד מצופים.

בטח אתם חושבים, "האם באמת צריך לוח בידוד?" – התשובה הפשוטה היא כן, אם אתם רוצים מערכת יעילה עם עלויות תפעול נמוכות. בלי לוח בידוד, המערכת תיקח יותר זמן להגיע לטמפרטורה הרצויה וזה יעלה לכם יותר כסף בתפעול.

כשמדובר בעובי של לוח הבידוד, אנחנו ממליצים לפחות על לוח בעובי של 10 מ"מ. אבל אם זה נראה לכם יותר מדי, אפשר ללכת על 6 מ"מ, רק שזה יהיה פחות יעיל מהעובי הגדול יותר.

2. חישוב כמות החימום התת רצפתי הנכונה

החישוב הזה פשוט אבל חשוב, והוא יעזור לכם להבין כמה חימום תת רצפתי אתם צריכים לפרויקט שלכם:

שטח הרצפה (מ"ר) – שטח שנלקח ע"י מתקנים קבועים (מ"ר) = סך כל שטח החימום התת רצפתי (מ"ר)

מה זה מתקנים קבועים?

קחו לדוגמה את חדר האמבטיה שלכם. המתקנים הקבועים יהיו האמבטיה, הכיור והאסלה. בנוסף, כל רהיט עם תחתית שטוחה כמו ספות או ארונות ספרים יגבילו את זרימת האוויר לרצפה, וכתוצאה מכך יגרמו ל"חסימת חום". זה יכול לגרום להתחממות יתר של כבל החימום ולפגוע ברצפה שמעליו.

לכן, תמיד חשוב לקחת בחשבון את המתקנים הקבועים והריהוט עם תחתית שטוחה כשאתם מחשבים כמה חימום תת רצפתי חשמלי אתם צריכים.

3. כיסוי כבלי החימום

חשוב מאוד לוודא שכבל החימום מכוסה לחלוטין בדבק אריחים. שכבת הדבק פועלת כ"מפזר חום", ומעבירה את החום מהכבלים לרצפה ולחדר. יש מתקינים שמעדיפים לכסות את הכבל קודם עם שכבת חומר פילוס עצמי לפני הריצוף. זה מגן על כבלי החימום, מבטיח שאין רווחי אוויר ונותן להם משטח ישר ואחיד להנחת האריחים.

החישוב של הכמות הנדרשת תלוי במותג של חומר הפילוס, אבל לצורך הדוגמה, זה החישוב שאנחנו משתמשים בו כדי לוודא שללקוחות שלנו יש מספיק חומר כדי לכסות את שטח הרצפה:

(שטח הרצפה (מ"ר) x 1.8 x עומק (מ"מ)) / 25 = מספר השקים הנדרשים

4. בחירת הטרמוסטט שמתאים לכם

אין דבר מבאס יותר מטרמוסטט מסובך מדי או שלא עושה מה שאתם צריכים. לכן חשוב לבחור טרמוסטט שמתאים לאיך שאתם רוצים לשלוט על החימום. אם לא תבחרו נכון, לא תיהנו מכל היתרונות ותפספסו את ההזדמנות לשפר את יעילות המערכת ולהוריד את חשבון החשמל. הנה תקציר על הסוגים השונים של הטרמוסטטים הקיימים. 

טרמוסטט ידני: מושלם אם אתם מחפשים משהו פשוט
אם טכנולוגיה זה לא הקטע שלכם ואתם רק רוצים לשלוט במקור חימום משני, כמו חימום רצפה לאריחים, זה הטרמוסטט בשבילכם.

טרמוסטט מתוכנת: הכי פופולרי
אם אתם מחפשים להוריד את צריכת האנרגיה ולהקטין את חשבון החשמל, הטרמוסטט הזה, שכולל מלא פיצ'רים, הוא הבחירה המושלמת.

טרמוסטט חכם: מושלם לשליטה על החימום מהטלפון
לטרמוסטט הזה יש הכי הרבה פוטנציאל לעזור לכם להוריד את עלויות התפעול של החימום התת רצפתי. בנוסף, אפשר לשלוט בו בקלות מהטלפון החכם שלכם או באמצעות פקודות קוליות.

שליטה כפולה: לשלוט בשני מכשירי חימום עם טרמוסטט אחד
תיהנו מנוחות מקסימלית כשאתם שולטים גם בחימום התת רצפתי וגם במכשיר חימום נוסף (כמו מתקן מגבות או מראה מחוממת) באמצעות טרמוסטט פשוט לשימוש.

5. תתייעצו עם חשמלאי מקומי

העצה של חשמלאי מקומי שווה זהב כשמדובר בהתקנה של מערכת חימום חשמלית.

מערכת חימום תת רצפתי חשמלי יכולה לצרוך כמות גדולה של זרם, אז חשוב לבדוק שהעומס הכולל של המערכת לא עובר את הקיבולת הכוללת של המעגל החשמלי שלכם.

אם העומס של מעגל החימום התת רצפתי עובר את העומס המקסימלי של הטרמוסטט (16A) ואתם רוצים לשלוט על המערכת עם טרמוסטט אחד, תצטרכו להתקין ממסר מתאים (contactor/snubber).

אתם יכולים לחשב את זה כך:

(שטח מחומם (מ"ר) x הספק הכבל (W/m²)) / 230 = עומס (A)

גם אם אתם יודעים לעשות עבודות חשמל בעצמכם, חשוב שהחשמלאי שלכם, שמורשה לעבוד לפי תקן Part P, יבדוק את זה וגם יבצע את החיבורים הסופיים של מערכת החימום התת רצפתי לחשמל.

יש לכם שאלה לגבי חימום תת רצפתי חשמלי?

אם יש לכם שאלות בנוגע לרכישה, מכירה או התקנה של חימום תת רצפתי חשמלי, תרגישו חופשי לפנות לצוות של צלזיוס חימום תת רצפתי שישמחו לעזור לכם.

אז מה היה לנו?

לייעוץ עם מומחה והצעת מחיר השאירו פרטים

תמונה של יגאל פסחוב
יגאל פסחוב

הסיבה העיקרית שבזכותה נחשפתי לתחום של מערכות חימום תת רצפתי היא בגלל שהבן הבכור שלי סובל מאסתמה. הצורך שלנו למצוא אפשרויות חימום בחורף מבלי לגרום לייבוש של האוויר והחמרה של הסימפטומים הביאו אותי לחקור לעומק את העולם של פתרונות הסקה וחימום ביתיים. עד שמצאתי את האחד שלי - מערכת חימום תת רצפתי