החלטתם על התקנת חימום תת רצפתי? אם ככה, אז החלטתם על סוג חימום שנחשב אחיד מאוד, כלומר מתפזר באופן שווה בכל רחבי החלל. כמו כן, חלק מהסוגים גם חסכוניים מאוד, אז כדאי לדעת במה זה כרוך בכיס – המשיכו לקרוא >>
סוגים של חימום תת רצפתי (ומחירים)
קיימים בארץ כמה סוגים של חימום תת רצפתי, כאשר כל אחד מהם מתאים לצרכים שונים ולתנאי מגורים מגוונים. כדי לסבר את האוזן, ריכזנו עבורכם את הסוגים הנפוצים ביותר בשוק, כמו גם מחירים של מערכות חימום אלה. קראו על התקנת חימום תת רצפתי בגז בשורות הבאות, וכן קבלו מחירים ממוצעים ומומלצים בשוק:
- חימום תת רצפתי חשמלי: המערכת הזאת מבוססת על כבלים חשמליים אשר מותקנים מתחת לרצפה, כאשר היתרונות של מערכת זו טמונים בכמה היבטים שונים. בראש ובראשונה, ההתקנה נחשבת די פשוטה, בעוד כי החימום עצמו מאוד מהיר ואפקטיבי.
- מחיר מומלץ לחימום תת רצפתי חשמל: כ-140 – 200 ₪ למ"ר.
- חימום תת רצפתי מים: בעוד כי מערכת זו מבוססת על צינורות מים חמים שמותקנים מתחת לרצפה, היתרונות הטמונים בה מתמקדים בעיקר בהיבט של החיסכון. ביחס לחשמל, שצורך לא מעט אנרגיה, מערכת המים חסכונית יותר בטווח הארוך.
- מחיר מומלץ לחימום תת רצפתי מים: כ-220 – 250 ₪ למ"ר.
כמו כן, נוסיף ומציין כי בימינו קיימת גם מערכת אשר משלבת חימום תת רצפתי מסוג מים וחשמל גם יחד. מערכת המשלבת צינורות מים עם חימום חשמלי משולב מאפשרת ליהנות מכמה יתרונות, אבל החשוב בהם הוא העובדה שישנה גמישות בשימוש ובחיסכון האנרגיה של המערכת.
אולי כדאי חימום תת רצפתי מבוסס גז?
ובכן, חימום תת-רצפתי אשר מבוסס על גז, מחירו יכול לנוע בין 15,000 ₪ ל-30,000 ₪, תלוי בסוג המערכת ובגודל הבית, כלומר בסדר הגודל של ההתקנה ובהיקף שלה. בטווח הארוך, גז בהחלט יותר משתלם ויותר חסכוני מאשר חשמל, בעוד כי המחירים נעים בדרך כלל לפי כ-120 – 160 ₪ למטר רבוע. בהשוואה לסוגי חימום אחרים, סוג חימום זה מפיץ חום באופן מאוד אחיד, מה שבתורו מורגש בכל חלל החדר. אגב, זו הסיבה לכך שסוג החימום הזה מאוד נפוץ בחדרי אמבטיה.
באשר לנושא של נוחות השימוש, כאן יש יתרון חשוב נוסף, והוא: שקט העבודה של מערכות גז. בניגוד למזגנים, חימום תת-רצפתי בגז אינו מייצר ואינו מפיק רעשים חזקים, גם לא רעש לבן ברקע אשר אופייני מאוד למנועי מזגנים עיליים. המערכת פועלת בשקט מוחלט 24/7, ככה שאתם בהחלט יכולים לישון איתה בנעימים. בסיכומו של דבר, זה באמת עניין של צרכים אישיים וכמובן של תקציב. כמו כן, קחו בחשבון שבעתיד, כאשר יש צורך לבצע תיקונים במערכות תת רצפתיות מכל סוג, בדרך כלל יש גם צורך לפרק ריצוף.